Iron Maiden обявиха първите дати за ново турне в Европа догодина. То ще се казва The Future Past Tour и стартира от Полша през лятото – 13 юни, съобщава zrockradio.bg.

Доста оптимистично - например барабанистът Нико МакБрейн навърши 70 на 5 юни т.г.

На този етап Maiden са обявили, че ще посетят още Италия, Швейцария, Ирландия, Обединеното кралство, Холандия и Белгия, като впоследствие ще бъдат добавяни нови дати. 

От въпросното турне очакваме да чуем песни от новия албум Senjutsu, които не са били свирени на живо досега, както и солиден фокус върху тоталната класика Somewhere In Time от 1986 година. Това се вижда както от публикувания трейлър за турнето, така и от самия избор на име за него. В сетлиста ще има и други големи класики.

А вие помните ли кой е най-големият хит от този албум?

Ето какво казва Стив Харис, цитиран от рокрадиото.

“След излизането на новия ни албум ние малко променихме сетлиста на настоящото ни турне – Legacy of the Beast, като откривахме концертите си с първите три парчета от Senjutsu –  както и с декора с японския замък. Няма много смисъл да повтаряме всичко това, затова помислихме за други възможности.

Така се спряхме на идеята отново да се завърнем към албума Somewhere In Time, тъй-като досега нямаме турне с него назад в годините. Имаме стари видеа от 80-те години, но те така и не са били професионално заснети.

Фенове от цял свят ни молят да включим различни стари парчета в турнетата си и сега те най-сетне ще получат много от тях. Ще има и някои изненади, за които сме сигурни, че ще ви харесат. За нас ще представлява особено удоволствие да свирим и някои от по-дългите и епични парчета от Senjutsu, знаем, че очаквахте това! Задават се вълнуващи моменти и нямаме търпение да ви видим отново в Обединеното кралство, Ирландия и Европа.“ 

Масовата продажба на билети за тура започва на 14 октомври. Предстои да бъдат обявени нови дати (надяваме се и държави). В момента от Iron Maiden са на турне в САЩ. Тук може да видите кратко видео за предстоящата европейска обиколка:

Ето и досега обявените дати:

Iron Maiden, The Future Past Tour 2023
European leg

Jun 13 – Krakow, Poland @ Tauron Arena
Jun 19 – Zurich, Switzerland @ Hallenstadion
Jun 24 – Dublin, Ireland @ 3 Arena
Jun 26 – Glasgow, Scotland @ OVO Hydro
Jun 28 – Leeds, UK @ First Direct Arena
Jun 30 – Manchester, UK @ AO Arena
Jul 03 – Nottingham, UK @ Motorpoint Arena
Jul 04 – Birmingham, UK @ Utilita Arena
Jul 07 – London, UK @ O2 Arena
Jul 11 – Amsterdam, Netherlands @ Ziggo Dome
Jul 13 – Antwerp, Belgium @ Sportpaleis
Jul 15 – Milan, Italy @ The Return Of The Gods Festival