Въоръжените сили на САЩ съобщиха снощи, че неидентифицирани сили са изстреляли ракета по база в Сирия, в която са настанени американски военнослужещи и местни сили, но атаката не е причинила никакви наранявания или щети, предаде Ройтерс.

"На мястото на изстрелването бяха открити допълнителни ракети", заяви Централното командване на американската армия, което ръководи техните войски в Близкия изток.

Централното командване не съобщи кой според него може да е отговорен за неуспешната атака.

Атаката се случи само два дни след като в четвъртък при необичайно нападение на американски хеликоптер над държано от правителството село в североизточната част на Сирия беше убит боец на "Ислямска държава", а часове по-късно при друг американски въздушен удар бяха убити други двама бойци.

Силите на САЩ бяха разположени в Сирия по време на кампанията срещу "Ислямска държава"  на администрацията на Обама и те си партнират с ръководената от кюрдите група, наречена Сирийски демократични сили, припомня Ройтерс. В Сирия има около 900 американски военнослужещи, повечето от които са в източната част на страната.

През последните месеци Вашингтон отправи обвинения срещу подкрепяните от Иран военни групировки за нападенията срещу американските войски. Тези подкрепяни от Иран сили се установиха в Сирия, докато се сражаваха в на страната на Башар Асад по време на гражданската война в Сирия.

БТА