Властите ни са като гаргойлите от играта "Диабло". Това обяви в своето онлайн предаване един от най-популярните руски блогъри в сферата на отбраната Игор Гиркин.

В публикуваното видео зад гърба на специалиста и двамата му събеседници се вижда знамето на за кратко просъществувала и непризната от международната общност държава "Новорусия" (24.05.2014 - 18.05.2015 г.), в чийто състав влизат окупирани от сепаратисти територии на Донецката и Луганската области.

"Преди с теб си говорихме за играта "Диабло" от 90-те години, тогава бе моята младост. На едно от нивата героят стига коридор, в който има гаргойли. Когато героят ги осветява, те оживяват, започват да се движат и дори го нападат. В момента, в който се отдръпва от тях, те замръзват. Нашите власти ми напомнят на тези гаргойли. Когато особено хубаво ги сритат по задниците с червен прът, те скачат и започват да действат. Когато стане малко по-лесно, те веднага замръзват и започват да вършат нещата по стария начин".

Като много други свои колеги Гиркин все по-яростно критикува руските власти заради големите загуби на фронта през септември и октомври.

След унищожаването на Кримския мост военният експерт осъди липсата на сериозна реакция от страна Москва и си пожела "многоуважаемите украински партньори" да започнат да убиват официални руски представители.