Взривът на Кримския мост е организиран от украинските специални служби. Това заяви днес президентът на Русия Владимир Путин.

"Извършителите и поръчителите са спецслужбите на Украйна", заяви днес Путин на среща с ръководителя на Следствения комитет на Руската федерация Александър Бастрикин. 

Бастрикин добави, че в подготовката на атентата на украинските специални служби са помогнали граждани на Русия и чужди държави.

"Без съмнение. Това е терористична атака, целяща да разруши критично важна гражданска инфраструктура на Руската федерация", каза Путин.

Това е първото публично изявление на държавния глава след вчерашната експлозия, която разруши част от моста, свързващ Крим с Русия.

Мощният взрив повреди съоръжението, което служи за основен снабдителен маршрут на руската армия във войната срещу Украйна.

Москва досега се въздържаше да обвинява украинските власти за атаката. Киев не е поел отговорност.

Малко след коментара на Путин РИА Новости цитира изявление на говорителя на Кремъл Дмитрий Песков. В него той отбелязва, че е "напълно погрешно" да се предполага, че Русия ще използва ядрено оръжие като отмъщение за атаката срещу моста.