До 13:00 ч. днес движението в участъка от км 153 до км 163 на автомагистрала (АМ) "Струма" в посока Кулата се осъществява с повишено внимание поради частични ремонтни дейности на асфалтовата настилка, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“(АПИ). Шофьорите да се движат със съобразена скорост според създадената организация на движение, призовават от пътната агенция. 

От понеделник, 30 май, се възстановява движението по автомагистрала „Хемус“ на тежкотоварните камиони над 12 тона, пътуващи за София. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ). В посока Варна тежкотоварният трафик ще продължи да преминава по обходния път София – Ботевград през Витиня.

През миналата седмица започна ремонт на виадукта при 34-ти км на магистрала „Хемус“ в платното за София. За изпълнение на дейностите е ограничено движението по двете активни ленти на съоръжението и трафикът преминава в изпреварващата лента. От понеделник ще се възстанови движението на всички автомобили по двете активни ленти и ще бъде ограничено преминаването по изпреварващата лента. Скоростта на движение в участъка е до 70 км/ч.

Изпълнените ремонтни дейности позволяват да се възстанови движението на тежкотоварни камиони над 12 тона в посока София и да се улесни преминаването по обходния път през Витиня. Срокът за приключване на строителните работи на съоръжението е до 18 юни т. г., припомнят от АПИ. 

Съоръжението при 34-ти км е в лошо състояние и по него е ограничено преминаването на тежкотоварните превозни средства. През миналата година е работено по укрепването на платното за Варна. Тази година работата продължава.

В момента се ремонтира и обходният път през Витиня. Текущите дейности на пътя Ботевград – София са в участъка от кръстовището до местността „Витиня“. Трасето е в много лошо състояние, а по него преминава тежкотоварният трафик заради ремонта на тръбата за София на тунел „Ечемишка“ и на виадуктите при 33-ти и 34-ти километър на автомагистрала „Хемус“. Това налага извършването на спешни аварийно-възстановителни работи, за да се осигури безопасното преминаване на камионите по отсечката от първокласния път, съобщават още от пътната агенция. 

Възстановено е движението в изпреварващата лента при км 45 на АМ "Тракия" в посока София, съобщиха още от АПИ. По-рано движението там се осъществяваше в активната лента поради пътнотранспортно произшествие. Движението при км 17 на автомагистрала "Тракия" в посока София се осъществява в активната и аварийната ленти поради пътно-транспортно произшествие. Шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост, призовават от пътната агенция. Трафикът се регулира от "Пътна полиция".

Движението в участъка от граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Гюешево" до Цървеняно на път I-6 ГКПП "Гюешево" - Перник се осъществява с повишено внимание поради полагане на хоризонтална маркировка, предупреждават още от АПИ.