Кенет Брана почва пореден филм, трети, по книга на Агата Кристи. Режисьорът, в който по-ранен етап от творческия си път методично екранизираше и адаптираше пиеси на Шекспир, напоследък изглежда силно привлечен от кралицата на криминалния роман.

От "20th Century Studios" обявиха вчера актьорския състав в новия филм на Брана по Агата Кристи. “A Haunting in Venice" е адаптация по романа "Празникът на Вси светии". Кенет Брана отново е в ролята на ексцентричния, но много ефикасен детектив Еркюл Поаро, съобщи сп. "Венити феър".

В каста на филма са Тина Фей, Мишел Йео, Кайл Алън, Али Кхан и две от звездите от спечелелия "Оскар" за най-добър сценарий филм на Брана "Белфаст" - Джейми Дорнан, както и малкият Джуд Хил.

Действието във филма се пренася във Венеция след края на Втората световна война в нощта на Вси светии. Пенсионираният и живеещ в самоналожено отшелничество Поаро с неохота приеме поканата да участва в сеанс в дворец във Венеция, където очаквано става убийство.

Кенет Брана работи отново с екипа от предишните си две адаптации по Агата Кристи - "Убийство в Ориент Експрес" и "Смърт край Нил" - Ридли Скот, сценаристът Майкъл Грийн, продуцентът Джуди Хофланд.

Снимките на филма трябва да почнат през ноември, а премиерът му се очаква през 2023 г.