В социалните мрежи се появи видео от реч на журналиста в Московския художествен театър преди 14 години. В нея той разпространява послания, за които в Русия днес арестуват. 

"Никога няма да има война между Русия и Украйна, защото всеки човек, който се опита да осъществи подобно нещо, е престъпник. В Украйна живеят братски по дух, кръв и история хора. Война срещу тях ще е най-ужасното престъпление, за което човек може да се сети".

Санкционираният от Запада водещ, който преди няколко седмици обяви, че Русия може да пусне ядрено оръжие, защото тогава "поне ще отидем в рая", призовава зрителите на столичния театър да не претендират, че Крим е руски.

"Не бива да викаме: "Севастопол е наш". Не бива да викаме: "Крим е наш".

И все пак, в края на краткото видео се забелязват следите на пълзящия империализъм в душата на пропагандиста - той вярва, че "братските" народи по собствено желание може да поискат да се присъединят към Русия.

"Трябва да направим така, че животът в нашата страна стане толкова привлекателен, че украинците, беларусите, молдовците, арменците и грузинците да пожелаят да живеят с нас и сами дойдат".