На 1 юни Кашонвил събира български и украински деца за каузата на ново игрище за спорт.

Това съобщават от Сдружение "Безопасни детски площадки".

Третото издание на Кашонвил ще бъде в Горна баня - в двора на общинския център с адрес ул. "Христо Стефчов" № 2, от 10 до 17 часа.

"На Деня на детето каним, деца и родители, да изградим от картон, кашони, кутии, пластмасови опаковки, плат, капачки – всичко рециклируемо, което имате, макет на света, за който мечтаем. Сгради, превозни средства, животни, роботи, ракети, самолети – вие сте на ход!", призовават от сдружението.

Кашонвил „Светът, за който мечтая“ започва в 10 часа, с официално откриване в 11,30 часа. Събитието е в подкрепа на кампанията „Шампионите на Горна баня играят заедно!“, която върви до 10 юни с дарение на Платформата. бг или с дарителски SMS с кодова дума IGRA на 17777 за трите мобилни оператора, или на място с дарение в специална кутия.

Празникът е за хората от Горна баня и за семействата от Украйна, които искат да се срещнат, запознаят и забавляват със своите съседи от квартала и София, на мястото на бъдещото спортно игрище. На място може да дарите нови или запазени, здрави игри и играчки за игри навън за украинските деца, които ние ще предадем на колегите от Фондация "За доброто". Младежите от преходните жилища и децата, потребители на Дневния център, ще получат спортни принадлежности и игри за забавления на открито, съобщават още от Сдружение "Безопасни детски площадки".

"Носете си кашоните и материалите, моливи и бои, ножици, каквито имате от вкъщи. Ние също ще осигурим материали. Ще има три зони, според възрастта: за деца до 6 г., за деца 7-12 г., и за младежи и възрастни, така че всички безопасно да станат архитекти на бъдещето", добавят оттам.

Събитието ще се осъществи със съдействието на район "Овча Купел", Столична община, по проект „Партньорство за красива и чиста България", част от дългосрочната програма „Място България“ на сдружение БГ Бъди активен“ с финансовата подкрепа на „Coca Cola Foundation“.  Партньори: Фондация „За доброто“ и Национална мрежа за децата, Ротари клуб Горна Баня. Специални благодарности на нашите дарители и съмишленици - фармацевтична компания Такеда и България МОЛ.

Моля да се регистрирате за участие с имейл на адрес: safeplaygrounds.sofia@gmail.com, като отбележите броя на децата и възрастта им, до 31 май включително.