“Барселона” и “Интер” изнесоха вълнуващ спектакъл на “Камп Ноу” в група С на Шампионската лига - 3:3. Роберт Левандовски спаси каталунците в добавеното време от отпадане още снощи, но то може да стане факт в следващия кръг.

Италианският гранд има 7 точки, а Барса е с 4. Победа на “Интер” над аутсайдера “Виктория” (Пилзен) у дома ще обезсмисли битката до края. И двата отбора имат мачове с чехите и с “Байерн”, който е лидер с 12 т. и си осигури осминафинал. Шампионът на Бундеслигата се справи с “Виктория” - 4:2 като гост.

На “Камп Ноу” Усман Дембеле изведе домакините напред в 40-ата минута, а в 50-ата Николо Барела изравни. След още 13 минути гостите стигнаха до обрат чрез Лаутаро Мартинес. В 82-ата Роберт Левандовски изравни.

Робин Госенс приближи “Интер” до плейофите в 89-ата, но отново Левандовски в 92-ата направи драмата пълна. “Барселона” е напът за втори поредна година да отпадне от ШЛ още в груповата фаза.

Почти всичко е ясно в група А, където “Наполи” си осигури продължаване с 4:2 над “Аякс”. Тимът от италианския юг е начело с 12 т. “Ливърпул” се разправи с “Рейнджърс, а британско дерби в Глазгоу нямаше - 7:1. Домакините поведоха, но резултатът бързо бе изравнен от Роберто Фирмино, а след почивката “Ливърпул” доминираше напълно.

Влезлият от скамейката Мохамед Салах заби най-бързия хеттрик в историята на турнира само за 5 минути между 76-ата и 81-ата.

“Ливърпул” има 9 т., а “Аякс” е с 3, докато активът на шотландския отбор е нулев. "Червените" от "Анфийлд" също са почти сигурни 1/8-финалисти.

Голямата изненада в група В е факт - “Брюж” отива на елиминации с 10 т., след като направи 0:0 като гост на “Атлетико” (Мадрид). Белгийският шампион завърши с човек по-малко, а в края се бранеше опълченски и някак оцеля при страхотни мелета.

В другия мач от групата “Порто” разби “Байер” с 3:0 на германска земя. И излезе на второ място с 6 т., “Атлетико” има 4 т., а “Байер” (Леверкузен) - 3. Трите отбора влизат в гигантска битка в останалите два мача до края на надпреварата.

Още по-заплетена и група D. Снощи “Тотнъм” постигна първата си победа в турнира този сезон - 3:2 срещу “Айнтрахт”. Лондончани направиха бърз обрат само 16 минути преди почивката в два гола на Хюн Мин Сон и един на Хари Кейн. В края гостите намалиха.

“Олимпик” (Марсилия) също не се дава - 2:0 като гост на доскорошния лидер “Спортинг” (Лисабон). Така преди последните две срещи класирането е следното: “Тотнъм” - 7 т., “Олимпик” - 6, “Спортинг” - 6, “Айнтрахт” - 4.