Регионът около столицата на Украйна беше ударен от произведени в Иран безпилотници камикадзе рано в четвъртък, съобщиха официални лица, цитирани от Асошиейтед прес.

Спасителни екипи се втурнаха към местата на пораженията, докато жителите на областта се събуждаха от сирени за въздушна тревога за четвърта поредна сутрин след голямото ракетно нападение на Русия по-рано тази седмица.

Руски ракети поразиха тази сутрин над 40 украински градове, предаде Ройтерс.

Областният губернатор на Киев Олексий Кулеба каза пред АП, че ударът с ирански дронове е извършен в района около столицата. Все още не е ясно дали има пострадали.

Заместник-началникът на президентската канцелария Кирило Тимошенко написа в Teлeграм, че са били ударени „съоръжения от критична инфраструктура“ в района, без да дава подробности кои точно.

В южния град Николаев през нощта обстрел разруши пететажна жилищна сграда, докато боевете продължаваха по южния фронт на Украйна.

Областният губернатор на Николаев Виталий Ким каза, че 11-годишно момче е било спасено изпод развалините, където е прекарало шест часа, а спасителите в четвъртък сутринта са издирвали още седем души.

Той каза, че сградата е била ударена от ракета С-300, която е зенитна, но руснаците все по-често използват това оръжие срещу наземни цели.