Напрежението между "Байерн" (Мюнхен) и Роберт Левандовски расте все повече, ако се съди по последните изявления на двете страни. Както е известно, полякът няколко пъти заяви, че иска да напусне шампиона на Германия.

Той е сигурен, че е изиграл последния си мач за отбора. Говори се, че кандидат №1 за подписа му е "Барселона", като мениджърът му Пини Захави дори водел преговори с каталунците. Но пък "Байерн" най-малкото ще поиска солидна трансферна сума, тъй като Лева не стана свободен агент през юни. Контрактът изтича идното лято.

"Моята история в "Байерн" приключи. Трансферът ще бъде най-доброто решение за всички. Не мисля, че ще играя отново за този отбор. "Байерн" е сериозен клуб и вярвам, че няма да ме спре, не искам повече да играя там", каза Левандовски на пресконференция на националния отбор на Полша преди старта на Лигата на нациите.

Таранът отбеляза 50 гола и даде седем асистенции в 46 мача във всички състезания през миналия сезон. Той добави, че преминаване в "Барселона" или друг отбор не зависи само от него, а от много фактори. Не е готов да говори още за бъдещето извън Мюнхен. 

Генералният директор на "Байерн" Оливер Кан реагира от името на клуба.

"Не мога да кажа защо избра тази форма на комуникация за ситуацията си. Подобни публични декларации няма да го доведат доникъде - коментира бившият вратар пред сайта Sport1. -

Роберт трябва да знае какво дължи на "Байерн". Той се превърна тук в най-добрия футболист в света две поредни години."