Шофьор на градския транспорт в Перник свали 14-годишно момиче от автобуса. Причината  - сред парите за билета имало и жълти стотинки. Случката е от сряда вечерта, а за нея стана ясно след клип в социалните мрежи. Според водача на микробуса шефовете му са наредили да не взима дребни монети. От фирмата му отрекоха.

„Аз му казах, че нямам други пари и трябва да се прибера вкъщи, но той каза, че не го интересува. Върна ми парите и ме свали”, разказа момичето пред Нова тв.

Освен нея и шофьора, в маршрутката е пътувала още една жена, която обаче не реагирала на ситуацията. 

Тийнейджърката се озовава вечерта сама на спирката и потърсила помощ от приятел, на когото е била на гости. Баща му Валентин Бонев решава да търси обяснение от шофьора и го следва до последната спирка. 

"Аз го попитах: "Господине, вие ли свалихте това дете от маршрутката?", той ми потвърди, аз го попитах защо и той ми отговори: "Защото ми плати със ситни стотинки", но това са пари. Неговият отговор беше, че така са му наредили. Ако беше човек - той щеше да я вози дори без никакви пари и нямаше да я остави в тъмното самичка, а то излиза, че жълтите стотинки ни разделят нас, хората, това е трагедия", коментира той.

Бонев подчертава, че това са пари в обращение. По думите му шофьорът изглеждал в не съвсем адекватно състояние, лъхал на алкохол.

Мъжът подава сигнал на 112, опитва се и да се свърже с Първо РПУ в Перник, но без успех. Полицейски екип на място също не идва – твърди мъжът. От фирмата превозвач, обясниха, че никога не е имало заповед с какви пари може да се плаща и увериха, че водачът вече е уволнен.

Кметът на Перник Станислав Владимиров обясни, че и друг път са получавали сигнали за същия превозвач. 

Пред Bulgaria ON AIR Станиславов потвърди, че шофьорът ще бъде уволнен. "Най-малкото той трябваше да се извини на момичето, да каже, че е сбъркал в тази ситуация, защото това поведение е недопустимо. Хубавото в тази ситуация е, че имаме радикално решение на този проблем, тъй като през следващите седмици пристигат общинските автобуси, за услугата ще бъде коренно различна, а може и това да е причината за ниското ниво на услугата", коментира кметът.