Пламен Константинов е новият селекционер на националния отбор по волейбол за мъже, стана ясно на днешното заседание на Управителният съвет на федерацията.

Той се завръща на поста - предвождаше селекцията ни в периода 2014-2018 г. Константинов наследява Николай Желязков, който подаде оставка, пък и договорът му не беше подновен. Тимът му записа най-слабото си участие в историята на световните първенства през септември в Полша.

В последните шест години 49-годишният Константинов работи като треньор на руския "Локомотив" (Новосибирск), където стана шампион през сезон 2019/2020, а миналата година завърши втори.

В Русия е ръководил още отборите на "Губерния" (Нижни Новгород), "Газпром-Югра" (Сургут), а в Турция - "Зираатбанк".

Гибона, както го наричат, имаше впечатляваща кариера като волейболист. Тя мина през Италия ("Джоя дел Коле" и "Габека"), а най-дълго се задържа в гръцкото първенство. В различни периоди в рамките на 13 години носеше екипите на "Арис" (Солун), "Олимпиакос", "Орестиада", ПАОК (Солун), "Ираклис" (Солун).

С националния ни отбор бе бронзов медалист на Световното през 2006 г. в Япония, а също така беше трети и на Световната купа, пак там.