Руското министерство на отбраната днес съобщи, че силите му са отблъснали опитите на украинските войски за предприемане на настъпление в Донецка, Херсонска и Николаевска област и са причинили значителни загуби на врага, предаде Ройтерс.

Информацията от бойното поле за момента не може да бъде проверена, отбелязва агенцията.

Русия каза също, че продължава въздушните удари по военни мишени и обекти от енергийната инфраструктура в Украйна, като използва далекобойни оръжия с прецизно насочване.

Украйна пък обвини руската армия в нови атаки срещу граждански обекти в южната част на страната, предаде ДПА.

Заместник-ръководителят на украинската президентска канцелария Кирило Тимошенко съобщи в "Телеграм", че само град Никопол е бил поразен от повече от 30 снаряда. Ранени са шестима души, нанесени са щети на над 20 къщи и няколко далекопровода, допълни той.

ДПА отбелязва, че тази информация не може да бъде проверена от независими източници.

Същевременно военният управител на Донецка област Павло Кириленко съобщи днес за един загинал и трима ранени в град Бахмут.

Украинското министерство на отбраната публикува в "Туитър" видео, за което твърди, че показва ситуацията близо до Бахмут. Според министерството в клипа са заснети предните линии на украинската пехота, които бяха подложени на масиран руски обстрел в течение на месеци.