България и Северна Македония завършиха 1:1 в първи мач от новото издание на Лигата на нациите, игран пред около 6000 зрители в Разград. 

Кирил Десподов даде аванс на "лъвовете" в 13-ата минута с ефектно изпълнение, а в 50-ата Милан Ристовски изравни след грешка в защитата ни.

В добавеното време реферът Жереми Пиняр първо отсъди дузпа за България, но после я отмени с ВАР. Второто решение бе по-правилното, нямаше основание за наказателен удар, тъй като ръката на защитник бе прибрана, когато топката я нацели при удара на Мартин Минчев.

В другата среща от нашата група С4 Грузия стартира с убедителното 4:0 над Гибралтар. Грузинците гостуват на България в неделя - отново на стадиона на "Лудогорец". 

Двата отбора имаха разменени няколко атаки в първите минути на мача, а България излезе напред в резултата в 14-ата минута. Тодор Неделев преодоля двама бранители в центъра и направи двойно подаване с Десподов. Нападателят излезе зад защитата и чукна топката над вратаря Столе Димитриевски - 1:0.

В 21-ата минута северномакедонците създадоха първото си голово положение. Енис Барди беше изпуснат след двойно подаване от Иван Турицов, стреля от много близо и за късмет на нашия отбор улучи вратаря ни Николай Михайлов в лицето.

В следващите 15 минути гостите от Скопие овладяха топката и пренесоха играта пред Михайлов, улеснени и от пасивните действия на домакините.

Второто полувреме започна с натиск на гостите и пет минути след началото му те стигнаха до равенство. Това стана и заради поредица от грешки на защитниците ни. В крайна сметка Милан Ристовски реализира за 1:1.

В следващите минути - противно на очакванията, натискът на северномакедонците спадна. Те се задоволиха само с далечни удари и безплодни центрирания. 

Усетили, че могат да опитат за вземат трите точки, играчите на Ясен Петров на свой ред поеха инициативата. България създаде напрежение в няколко ситуции, стигна и до удара на резервата Мартин Минчев за дузпата, но нищо повече. Резултатът е справедлив.