От дни на летищата в Лондон цари огромен хаос и пътниците чакат с часове на проверките за контрол. Положението е толкова драматично, че собственикът на „Райънеър“ Майкъл О’Лиъри поиска правителството да прати армията, за да помогне на летищния персонал.

Според О‘Лиъри това ще реши проблема светкавично. 

Проблеми има и на летището в Манчестър. Причината е липсата на достатъчно персонал. Правителството обвини авикомопаниите и туристическия бранш, че не са се подготвили достатъчно и са направили повече резервации, отколкото могат да поемат, затова се е стигнало до този срив по летищата. Шефът на „Райънеър“ обаче отхвърли това обвинение и критикува правителството в Лондон, че отказва да издава специални работни визи за хора, които искат да работят по летищата. Заради Брекзит има сериозни проблеми с намирането на работна ръка.

О‘Лиъри е известен със скандалните си изяви. В интервю миналия декември той нарече Борис Джонсън и министрите му „идиоти“, а преди две години предложи мюсюлманите да минават на отделни опашки по летищата и да бъдат проверявани по-строго.