Хеви метъл великаните Judas Priest са на турне в Европа, но, както изглежда, групата се е поуморила от тежкия си метъл имидж и в момента се е посветила изцяло на музиката.

На 31 май бандата направи много силен концерт в Берлин, където шоуто беше доста по-различно от обикновено, съобщава ZRockradio.

Цялата група излезе облечена с възможно най-обикновените дрехи, без обичайните кожени облекла, шипове, липсваха масивния сценичeн реквизит, моторите, тежкото осветление. Казано иначе – концертът беше максимално олекотен, но в никакъв случай за сметка на музиката. Тя беше на обичайното високо ниво, както може да видите от фенските снимки.

На съвсем пресните видеа може да се наблюдава The Metal God - Роб Халфорд, по... къси гащи 7/8 и по ефирна ризка с къс ръкав.

То по принцип ризи с къс ръкав и джобче (за очилата!) носят тия на неговата възраст, но да не издребняваме... 

Концертът се e състоял в малката зала Huxleys Neue Welt, която има капацитет под 2000 души. На фенските клипчета се вижда как и останалите от групата са облечени с дънки, най-обикновени тениски и маратонки за максимален комфорт, а китаристът Ричи Фокнър направи и специален пост по темата в Instagram.

Ето какво пише той там:

“Снощи в Берлин беше великолепно и направихме нещо, което лично аз никога не съм правил с групата по-рано. Никакви кожи, и шипове. Никакви екрани и мотори. Липсваше масивното осветление или огромният надуваем бик. Просто едни яки колони, джинси, тениски, малък клуб и всичко беше концентрирано само около музиката.

Всички ние заедно и суровата сила на нашата музика. Беше невероятно преживяване и искам скоро пак да го направим. Чудесно е, когато всичко опре до същината на нещата – музиката и хората от нашата велика хеви метъл общност.

Благодаря ви, че направихте тази нощ толкова специална.“