Преминалата и през София лоша серия на Григор Димитров продължи на един от любимите му турнири - в Стохколм, където първата ни ракета има титла и още два финала.

Димитров отстъпи драматично пред чеха Иржи Лехечка - 4:6, 6:1, 6:7(5). В решителния тайбрек на третия сет първата ни ракета имаше аванс от 5:2, но не успя да вземе още две точки, а допусна пет безответни. Тук проличаха психологическите проблеми на Гришо. Все пак преди това той навакса голямо изоставане в третата част.

Той има нов-стар треньор - Дани Валверду, който днес седеше в залата. Според "Тенискафе" венецуелецът, с когото Григор стигна до №3 в света в края на суперуспешната 2017 г., ще тренира най-добрия ни тенисист до края на годината. 

Остават му още два турнира - във Виена (ATP 500) и Париж (Мастърс 1000). Наскоро Димитров се раздели с Данте Ботини. Не е ясно дали работата с Валверду ще продължи и догодина, може би това ще се решава тепърва.

В равностойния първи сет Григор допусна брейк в деветия гейм. Малко след това го загуби. 

31-годишният хасковлия, 32-и в класацията на АTP, стигна до първите си възможности за пробив едва в началото на втората част и се възползва от четвъртата от тях, след което реализира и още един брейк, за да дръпне с 5:0 по пътя си към изравняването на резултата.

20-годишният чех, 77-и в света в момента, стартира отлично третия сет и дръпна с 4:1, но Димитров успя да изравни за 4:4, след което се стигна до тайбрек.

В края на септември Лехечка загуби от третата ракета на България Александър Лазаров на турнира в София - 5:7, 3:6.