Частното училище “Дружба” организира благотворителен футболен турнир в подкрепа на каузата на фондация "Нашите недоносени деца". 

“Големи сърца за малки герои” е мотото на надпреварата, която ще се проведе на 23 октомври (неделя) от 10:00 до 15:00 часа в двора на школото в ж.к. ”Обеля 2”.

Малки и големи футболисти ще излязат на терена в подкрепа на каузата на фондацията.

Освен родители, учители и ученици, ще се включат и големи имена като бившия национал, участник на Европейско Георги Пеев, Венцислав Бонев, играл в Първа лига за “Локомотив” (София) и “Черноморец” (Бургас), една от големите надежди на “Левски” - Патрик-Габриел Галчев.

Дворът на училището ще се превърне в терен, а участниците ще формират четири отбора: "Родители", "Учители", "Ученици" и “Звезди".

Победителят ще получи красива купа, но идеята е всички да обединят сили за благородната кауза.

"В този ден зарядът на нашите футболисти е не само да отбележат гол, а и да дадат пример на децата и да им покажат, че този толкова обичан спорт може да донесе смисъл и подкрепа за някой друг, казват организаторите от ЧСУ “Дружба”. - И дори обикновените ежедневни жестове като играта и забавата може да са свързани с правенето на добро за по-малките, по-слабите или по-уязвимите.

Именно затова избрахме чрез спорт като футбола, големите герои на малчуганите да дадат принос за най-малките герои - недоносените бебета и деца."

"Публиката също ще бъде част тази инициатива чрез закупуването на билети за турнира и на домашната храна, която ще бъде предложена на благотворителен пазар след приключването на шампионата. Всички събрани средства ще бъдат дарени на Фондация "Нашите недоносени деца". Надяваме се, че всеки който ще извика “Гоооол!” в мачовете от турнира, ще бъде изпълнен с един още по-специален заряд.”

Таксата за вход е 2 лв., а за участие - 10 лв.