С почти цял отбор младоци започна лятната подготовка на ЦСКА-София - вече под ръководството на новия сръбски треньор Саша Илич.

На първа тренировка се появиха преотстъпените през изминалия сезон футболисти Илия Шаламанов, Александър Бучков, Митко Митков, Марк-Емилио Папазов, Радослав Живков и Мартин Смоленски. Освен тях на линия поне засега са левият бек Галин Минков (юноша на "Литекс", минал след това през няколко клуба) и юношеските национали Алекс Божев и Росен Маринов.

Червеният екип облече и първото ново попълнение - Станислав Шопов, който идва от нидерландския "Хееренвеен", а поначало е кадър на "Ботев" (Пловдив).

От старта на подготовката отсъстваха футболистите в различните национални отбори. По план във вторник и сряда трябва да се завърнат латиноамериканците Густаво Бусато, Маурисио Гарсес, Браян Морено и Жеферсон Телес.

Както вече бе оповестено клубът се раздели с Ахмед Ахмедов и Греъм Кери. Договорът на бранителя Томас Лам също изтича и няма да бъде подновен. Халфът Карло Мухар и неговия клуб "Лех" (Познан) пък са поискали разрешение хърватинът предсрочно да бъде освободен и да започне подготовка с друг отбор.

След три сезона на Армията французинът Брадли Мазику също напуска, като е отказал всички чувствително завишени финансови предложения за нов контракт, най-вече с мотива, че иска да смени обстановката, информира БТА.

В новосформирания щаб на Илич, освен неговите четирима сънародници, ще влезе и Стоян Колев, който ще продължи работата си с вратарите, докато на останалите български помощници на Алън Пардю ще бъде предложена работа в школата на клуба.

До 15 юни отборът ще се подготвя при домашни условия на своята база с една предвидена контрола, след което ще изкара двуседмичен лагер в Австрия. Там са планувани 5 проверки - с "Гройтер Фюрт", австрийски тим, местния първенец "Залцбург", румънския "Сепси" и унгарския шампион "Ференцварош".