Мария Бакалова, която направи пробив в световното кино с ролята си в "Борат 2" и беше номинирана за "Оскар", е новото попълнение в киновселената на "Марвел", съобщи сайтът Дедлайн, информира БТА.
 
Според изданието тя ще изпълни ключова роля в "Пазители на галактиката 3", който се очаква да излезе по екраните през 2023 г.

Звездният актьорски състав на филма включва Крис Прат, Зоуи Салдана, Вин Дизел, Дейв Батиста, Брадли Купър, Силвестър Сталоун, Карън Гилън, Елизабет Дебики, Уил Полтър. Миналата седмица беше съобщено, че към него се присъединява португалската актриса Даниела Мелхиор, която проби в световното кино с ролята си в "Отряд самоубийци". 

Ролята на Мария Бакалова, както и сюжетът на третия филм от поредицата "Пазители на галактиката", се пазят в тайна. 

Самата Бакалова също съобщи новината в профилите си в социалните мрежи.

Първите две продукции реализираха над 1,6 милиарда долара.

"Пазители на галактиката 3", режисиран от Джеймс Гън, трябва да излезе на екран на 5 май 2023 г.  Гън също потвърди новината с коментар, че Бакалова е невероятна.

Бакалова направи пробива си в световното кино, след като британският актьор и комик Саша Барън Коен я покани да изиграе дъщеря му в "Борат 2". За изпълнението си Бакалова получи добри отзиви и редица награди, както и номинация за "Оскар", припомня изданието.