Автомобил се вряза в група ученици в Берлин днес малко преди обяд. Учителката е загинала, а най-малко 010 деца са мното гежко ранени. Има и дружи с по-леки наранявания.

Трагедията стана до площад „Брайтшайдплац“, където през 2016 година терорист се вряза с камион в коледния базар и уби 12 души. Дали сега също става дума за атентат или катастрофа - полицията все още няма данни. Според последна информация шофьорът е германец от арменски произход и е възможно и причната за катастрофата да е медински проблем, казаха от полицията.

Автомобилът внезапно се е качил на тротоара на улица "Таунцийщрасе" и е карал през намиращите там деца, след което се е врязала във витрина на магазин и там е спряла. Шофьорът е арестуван още на мястото на инцидента. Десетки линейки пристигнаха в тази част на Западен Берлин. Очевидци съобщават, че някои от ранените получават медицинска помощ директно на място. Полицията все още отказва да дава повече подробности, защото не са информирани всички родители. Децата не са от Берлин и са били на екскурзия в града.

„Към този момент не знаем дали шофьорът нарочно е минал през децата или става дума за инцидент“, съобщи говорителят на полицията Тило Каблиц.