Във вторник (7 юни) от 22:00 ч. по БНТ 1 започва 8-серийният телевизионен филм „Президентът“, който ще се излъчва всяка делнична вечер. В главните роли на трагикомедията влиза актьорът Андрес Пара, който е известен с изобразяването на лорда на наркотиците Пабло Ескобар.

Сюжетът на лентата разказва историята за председателя на малък футболен клуб в Чили — Серхио Хадуе, който става главен герой на най-големия корупционен скандал в историята на ФИФА през 2015 г. Като в приказка с вълшебства, амбициозният Серхио се издига в председател на Чилийската футболна асоциация и вицепрезидент на Южноамериканската - КОНМЕБОЛ, начело на която е „Кръстникът във футбола“ - Хулио Грондона.

Футболът се развива и отборът на Чили печели за първи път „Копа Америка“. По пътя към славата, чилийският футболен президент става информатор на ФБР. Агент Харис провежда голямо американско разследване за корупция във ФИФА. Следите са из цялата карта. Първите жертви са Хулио Грондона и заместникът му Луис Бедоя.

За Серхио Хадуе животът за кратко изглежда прекрасен  — с много пари, лукс, жени и коли, но топката се завърта. Излизат разкрития за рекет, подкупи, уговорени мачове и пране на пари чрез медийни дистрибутори, реклами и компании за спортна екипировка. Сумите възлизат на над 150 милиарда долара.

Режисьор и сценарист на „Президентът“ е Армандо Бо, а в ролите зрителите ще видят Андрес Пара, Паулина Гайтан, Карла Соуса, Луис Маргани, Алберто Ахака, Анита Рийвс, Луис Ниеко и други.

Гледайте сериала „Президентът“ от 7 юни, всеки делничен ден от 22:00 ч. по БНТ 1.