„Това е стартирането на записването на всеки един от раждането му в дяволската система - и това го знаят абсолютно всички!"

За абсурдна история на жена, която отглежда извън нормите 3-годишното си момче, след като вече е загубила едно бебе, родено вкъщи, разказа Нова тв тази сутрин.

Майката родила сина си вкъщи в село Иван Вазово, живеят на края на селото с множество кучета и категорично отказва да регистрира детето в местното кметство.

"Всяко ЕГН е роб номер (еди-кой си, б.р.)... с който се регистрира и веднага започва подчиняването и на родителите на това дете", обяснява 41-годишната родителка Галя Танева.

Тя пояснява, че малкият се казва Буда, но той се самонарича Ата.

Танева следва "крайно религиозен и природосъобразен" начин на живот - по нейните думи - и отхвърля създадените административни правила.

На въпрос дали се страхува, че детето ще бъде лишено от граждански права, тя отговаря красноречиво:

„При положение, че аз съм Христос, ни най-малко не мога да се страхувам.”

Според нея всичко е създадено безплатно от Твореца и сега правата им биват отнемани всъщност.

Това е второто ѝ раждане в домашни условия, като първото бебе починало. По онова време била дори без ток и без вода. Сега поне викнала лекар, защото имала 4 часа сериозни родилни болки.

Местните разказват, че жената не допуска никого в дома си. Но виждали често хора да ѝ доставят храна и дрехи за детето. Иначе тя си го "пере и си го гледа" и не могат да преценят защо да ѝ го отнемат.

Община Калояново сега ще издаде на т. нар. Буда акт за раждане по служебен ред - по разпореждане на Районен съд-Пловдив. Съдът бил сезиран от прокуратурата.