Селекционерът на Босна и Херцеговина Ивайло Петев поздрави своите играчи за "показания характер" при трудната победа с 3:2 над Финландия в Лигата на нациите. Двубоят в Зеница, ръководен от Георги Кабаков, предложи два обрата.

Българският треньор често е критикуван от медиите и феновете в страната заради колебливите изяви на отбора. Някои от запалянковците го и бойкотират, като напускат по-рано двубоите, стоят с гръб към терена, опъват транспаранти срещу Петев и т.н.

Снощи обаче бившият наставник на "Лудогорец" и "Динамо" (Загреб) имаше повод да се усмихне след ценни три точки, спечелени с два гола на Един Джеко и попадение на Миралем Пянич от дузпа.

"Поздравявам момчетата с победата. Показаха характер, защото това е най-лошият момент да се играе след тежкия сезон в клубните отбори и натрупаната умора. Имаше припряност, но всички се раздадоха на максимума, рече Петев на брифинга. 

Не съм доволен единствено от елементарните голове, които допуснахме, както и пропуските пред вратата на съперника. Променихме схемата на 3-5-2, защото ни вкараха след наши детински грешки. Феновете ни подкрепяха през целия мач. Всички гледаме в една посока и работим за успехите на Босна и Херцеговина." 

Пянич откри от дузпа в 5-ата минута от наказателен удар. Гостите обърнаха с два бързи гола на Теему Пуки и Бенджамин Калман до 18-ата минута. Един Джеко изравни в 29-ата минута след асистенция на Пянич, а в 58-ата минута отново Джеко бе точен за крайното 3:2.

На Кабаков асистираха Мартин Маргаритов и Деян Вълков, както и ВАР реферите Ивайло Стоянов и Иво Колев.

С успеха в Зеница Босна събра 8 точки и е на първо място в групата с 1 т. пред втория Черна гора, който спечели с 3:0 като гост на Румъния.

В герой за черногорците се превърна нападателят Стефан Мугоша, който реализира и трите гола за успеха.