Националът Тодор Неделев ще бъде транспортиран в България в сряда, 22 юни, съобщи БФС на официалния си сайт и във фейсбук.

Това стана ясно след последните консултации между футболната ни централа, проф. Шота Ингороква, който го оперира и лекува сега, и д-р Бисер Бочев, останал до полузащитника в Университетската болница в Тбилиси.

Асът на "Ботев" (Пловдив) пострада при тежката катастрофа с двата автобуса, превозващи националите в грузинската столица в петък през нощта. Той получи черепно-мозъчна травма. Както изглежда, възстановяването му върви бързо - той се подобрява всеки ден. Периодичните електроенцефалограми показват напълно нормална електрическа активност на мозъка. 

Още в петък (утре) Неделев ще бъде изписан от неврохирургичното отделение и ще бъде настанен в местен хотел, а идната сряда ще отлети от Грузия. За целта Българският футболен съюз вече е ангажирал частен санитарен самолет, оборудван с необходимата техника и медицински специалисти на борда. 

Всички разходи по организацията и транспортирането на национала както от Грузия до България, така и на родна земя, се поемат от съюза, се казва в прессъобщението.