"Дали с този избор те избраха да пратят България напред в бъдещето или предпочетоха да я върнат назад в миналото.

Така говорителят на правителството Лена Бориславова коментира днешното гласуване, с което председателят на парламента Никола Минчев бе свален от ГЕРБ, ДПС, "Има такъв народ" и "Възраждане".

Според Борислававо днес сме стигнали вододел.

"Те искат да лишат от едно по-добро бъдеще една голма част от българския народ. Една друга, малка част от българския народ вероятно е много доволна. Отново ще бъдат оставени на спокойсиве, да прокарват наркотици през границите, пестициди в плодовете и зеленчуците през българската митница. Всичко ще бъде отменено. "Лукойл" може би отново ще спре да плаща данъци, КС така ще се попълни, че да бъде възстановено спецправосъдието", коментира Бориславова.

Тя призна, че коалицията е имала своите трудни моменти с "Има такъв народ".

"В началото клоняхме да отдаваме подобни прояви на темперамента. С натрупването на идентични ситуации, те се напрягат, когато не стане тяхното. Разбрахме, че не става въпрос за особеност на характера, а на целите и уговорките", каза Бориславова.

Тя изтъкна, че основният конфликт бил за парите на строителните фирми, които в 80-90% от случаите са работили незаконно. Информацията била дадена на прокуратурата, но Бориславов изтъкна, че тя не преследва истинските престъпници.

"Промяната не е приятна за една част от населението, която се е облагодетелствала в стария режим", каза Бориславова.

За пореден път тя заяви, че темата "Северна Македония" е оставена изцяло на МВнР.

"Открихме твърде много фронтове срещу статуквото, в момента те се борят като озверели".

Това според Бориславова е една от грешките на кабинета.