Йовка Йовчева - един от най-добрите журналисти на Дарик радио, знаков глас, изключителен колега и приятел, загуби дългата битка с рака.

„Йовка е човекът еталон за вече изчезващата българска журналистика. Интервютата ѝ са вечен архив не само за радиото, но и белег за това, че смелите намират отговорите. Всички, които работихме с Йовка, имахме щастието да се докоснем до Свръхчовек - професионалист с педантичен нюх в работата си. Да познаваш Йовка е не просто да си неин колега. С нея заобичваш работата си“, написаха колегите ѝ.

Йовчето оставя много приятели и в „Клуб Z“ – ще ни липсва...

Тъжната вест покруси цялата гилдия. "Йовка отлетя... За да остане да живее във всеки от нас... И да ни направи навярно малко по-добри. Все по-близо до равносметките, за които винаги е рано, и все по-близо до прозрението, че можем да обичаме и преди да е станало късно. След като не успяхме да спасим теб, како, дано поне успеем да спасим човеците в себе си... Поклон!", "Светло да ти е там горе, любимо момиче. Оставяш ярка следа и безкрайна любов след себе си", "Йовчето тръгна... Само телом", написаха колегата й Димитър Панев, Мария Черешева, Гого Донков. "Добро утро, Йовче, където и да си...", изпрати я с крилатата си фраза и Михаил Дюзев.

Поднасяме искрените се съболезнования на семейството, близките и колегите ѝ.

Светъл път!