За пореден парадоксален случай на беглец от правосъдието раказва БТА от област Монтана. При операция на полицията в планинското село Челюстница, община Чипровци, е задържан мъж на 39 г. от село Николово, който е в неизвестност от 2016 година. Информацията е на областнатадирекция на МВР (справката на Клуб Z показа, че между двете села разстоянието е 26 км и са в една и съща област - Монтана, б.р.).

От полицейската дирекция съобщават за БТА, че през 2015 и 2016 година въпросният мъж получил няколко присъди от съда в Монтана за различни престъпления и трябвало да влезе в затвора заради натрупването на присъди. Той обаче изчезнал и по информация на полицията пребивавал във Великобритания. Още същата година бил обявен за общодържавно издирване, за издирване по шенгенската система и за издирване от Интерпол.

Наскоро била получена информация, че се е прибрал в България и се укрива при роднини в село Челюстница. Там бил задържан и вече е приведен в затвора във Враца, уточниха от полицейската дирекция в Монтана.

Парадоксален проблем е, че у нас има над 600 бегълци с влези в сила присъди, които не могат да бъдат открити и приведени в затвора. Това са 10 % от всичките ни около 6000 затворници.

С влязла с в сила присъда и обявен за издирване беше и Росен Ангелов, който изби 6 човека в Нови Искър в последните часове на 2017 г. заради несподелена любов. Въпреки това той е живял години наред в с. Луково - буквално през две села, а накрая трупа му откриват... двама доброволци.

В Ботевгад пък не бе открит избягалият от софийския затвор сериен убиец Владимир Пелов. Той се укривал в родния си град, в апартамента на близка приятелка, докато уж цялата държава го търсеше. Накрая го застреля друг ботевградчанин.