Преустановява се преминаването на моторни превозни средства на всички гранични пунктове на българо-турската граница между 22:00 часа днес до 6:00 в неделя, 30 октомври. Това съобщиха от МВР. 

Причината за прекъсването е актуализиране на информационните системи от турска страна, информират от Главна дирекция "Гранична полиция".

Според информация на сайта на МВР на границата с Румъния трафикът е интензивен на ГКПП "Русе", ГКПП "Видин", ГКПП "Никопол" и ГКПП "Кардам" за товарни  автомобили на изход. Преминаването през съвместните гранични пунктове „Кайнарджа"/"Липница“ и „Крушари"/"Добромир“ се осъществява съгласно договореното работно време от 8 до 20 часа.

На границата с Гърция трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. През съвместните гранични пунктове „Златоград“/ „Термес“ и „Ивайловград“/„Кипринос“ могат да преминават само леки коли и микробуси.

На границите със Сърбия и с Република Северна Македония трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.