За разлика от Скопие, където правителството не използва преговорите с България за "трупане на точки" във вътрешнополитически план, в София е точно обратното - въпросът за Северна Македония се използва за "ежедневна политическа употреба". Това каза  премиерът на Република Северна Македония Димитър  Ковачевски.

Г-н Ковачевски, напълно  прав сте. Затова ви призоваваме - намесете се в нашата вътрешна политика, ако обичате. Решително се намесете, дори безцеремонно и свалете темата "Македония" от българския дневен ред.

Не се притеснявайте от дипломатическия етикет, според който една държава не може да се меси във вътрешните работи на друга държава. Вие се намесете. Огромното мнозинство от българите ще ви бъдем безкрайно благодарни.

Тази тема ни трови повече от век, един куп глупости сме направили и продължаваме да ги правим. Тя дава политическа легитимност на най-уродливите български политици. По-голямата част от тях дори не са в парламента, но все пак продължават да са отвратително петно в нашия политически пейзаж.

Как да се намесите ли? Много просто.

Първо - постарайте се да убедите вашия парламент да запише във вашата Конституция, че в Република Северна Македония има и българи. Според твърдения на българи, които са граждани на вашата страна, това ще им гарантира равноправие, каквото те в момента нямат.

Второ - назначете един-двама от онези 3500 души, които вашата собствена държава преброи като българи, на някоя по-висока държавна служба. Разбира се, не само защото са българи. Подберете някой, който има необходимата квалификация. Все един-двама ще се намерят.

Трето - свалете вие лично някоя табела, на която пише, че българите са фашисти. И го направете публично, пред всички медии.

Ако извършите тази вероломна намеса в нашите вътрешни работи, то ние ви гарантираме, че не само няма да ви се сърдим, а ще ви обсипем с почести на най-високо ниво.

С подобна намеса вие ще ликвидирате тукашните атаки, мвро-та и възражданета. С един замах ще унищожите половината руско влияние в България, упражнявано от червени другари, както и зеленочорапести президенти и бивши служебни премиери.

Така ще влезете в българската история, редом до някои от нашите най-велики държавници, като Стефан Стамболов, например. Но не се притеснявайте, това че ще влезете в българската история не означава, че ще ви обявим за българин.

Противно на това, което се говори във вашата страна, ние не подменяме идентичности. Просто имаме някои съображения относно това да се подменя идентичността на вашите предци със задна дата.

След подобна намеса в нашите вътрешни работи не просто няма да ви спираме за ЕС. Шпалир ще ви организираме, докато се придвижвате към първите си преговори за влизане в съюза!. Ще получите аплодисменти и овации, каквито в собствената си партия не сте получавали!

Докато влезете в ЕС ще трябва вероятно и други намеси в нашата вътрешна политика да осъществите. Посредством вашите учебници по история. Но все пак описаното по-горе би било много добро начало.

Така че, г-н Ковачевски, натиснете България, яко я натиснете!  По-яко от европейски чиновник и американски дипломат!  По тази тема вие имате много повече власт от тях. Възползвайте се от нея, ще бъде добре за всички.