Тия дни Северна Македония е много на мода. Политици, политически лидери, политически главатари, френският президент и обикновени фейсбук потребители стават и лягат с темата за македонците.  И въпреки това едва ли има човек, който да е разбрал какво всъщност искаме от братята македонци?

Днес господин Трифонов, например, заяви, че българско малцинство в Македония няма, там имало само българи. Естествено, изниква въпросът колко българи има и щом не са малцинство мнозинство ли са, а ако отговорът е „да“, те знаят ли? Донякъде господин Трифонов е прав – може на преброяванията обявилите се за българи в Северна Македония да са 2-3 хиляди, но пък по брой продадени паспорти българите там са повече от българите отсам. Като бройката им се покачва според финансовите нужди на патриотите в истинската България.

Та тия 200-300 хиляди българи в Северна Македония е добре да бъдат защитени, макар че още да нямаме много ясна теза от какво точно и как. Засега българските политици настояват да защитят известните ни два до три милиона българи в Северна Македония, като им забранят да са граждани на страна от ЕС. Разбираемо е – ще вземат да им отворят границите и да залеят Европата, а това са си 20-30 милиона северномакедонски българи – ще вземат да пътуват, да търгуват, да работят, да ходят на почивка уикенда в Италия, на Нова Година в Гърция, а лятото в Париж или Лисабон... За какво им е тая мъка? Все пак не можем да бъдем толкова сурови към нашите близо 40 милиона събратя в Северна Македония и затова искаме да ги защитим, като не ги пуснем да са част от ЕС. А и една страна с почти 100-милионно българско население няма нужда от патерица като ЕС.

Господин президентът Радев също каза нещо по темата, макар и да не разшифровах точно какво. Ставаше дума да конструктивни инструменти и информирани решения или информирани инструменти  и конструктивни решения, но общо взето им забрани да ни крадат историята.

И с него съм съгласна. Защо, бе, братя и сестри македонци, крадете баш българската история? Аз на ваше място изобщо няма да посягам към тия векове робство, гайди, цървули и тук-таме заклан юнак. Я вижте френската история колко е по-шик. Крале, кралици, разврат, торти, парфюми, мода, секс, разгул, колонии, злато, диаманти.... Или италианската история гепете – то е музика, то е футбол, то е архитектура – красота! Нидерландската също не е за изпускане – една шепа народ, а половин свят са обрали. Британската история вижте – слънцето не залязва над тяхната империя, винаги някъде над техни владения е ден. А вие в българската история сте се огледали, дето е виновна за цялата ни мизерия и тъпота. Ми българска работа е това вашето, да ви кажа.

Също чувам, че нямало македонски език. Целият им народ мълчи по цял ден и дума не обелва. И какво да кажат, като си нямат език? Всеки варненец и всеки русенец (забелязала съм, че във Варна и Русе има най-много македонски патриоти) може да изпее „Назад, назад, моме, Калино“ – какво по-голямо доказателство от това, че езикът ни един и същ. Освен това и македонците ядат кебапчета, и българите ядат кебапчета, и македонците пият ракия, и българите пият ракия, и македонците слушат попфолк, и българите слушат попфолк. Аз предлагам, на господата български поллитици, да съберат тоя кураж, дето ни го показват, само когато са заобиколени от НСО и други бодигардове, па да грабнат по една пушка и да отидат са освобождават всеки български народ, който муа кебапчета и пее песни с „орнаментика“. А пък ние ще си се оправяме и без тях.