Мачът за световната титла по бокс в тежка категория между украинеца Олександър Усик и британеца Антъни Джошуа ще се играе на 20 август в Джеда, Саудитска Арабия, обяви промоутърът Еди Хърн.

Двете страни най-накрая постигнаха споразумение за двубоя, който се очаква с огромен интерес. През септември миналата година 31-годишният Джошуа бе детрониран в Лондон от Усик (35 г.), който се сдоби с шампионските поясите си във версиите WBA, WBO, IBF и IBO.

Очакваше се реваншът да е още през пролетта или в началото на лятото, но подготовката на Усик бе възпрепятствана, след като той се включи в отбраната на Киев. След това се говореше за дати през юни и юли.

Джошуа вече има един мач в Саудитска Арабия - реваншът срещу Анди Руис-младши, който той спечели, макар и трудно, и си върна титлите.

На този етап не е ясно дали, ако лондончанинът спечели, ще има трети мач. От много време се говори за обединителен бой за всички световни титли, като другият шампион в категорията е Тайсън Фюри. 

След победата си над Дилиън Уайт наскоро Циганския крал заяви, че се оттегля и е непреклонен. Онзи ден обаче коментира, че ако получи добро финансово предложение, може да размисли. Така битка за "абсолютната титла" продължава да е на масата.