Големият холивудски актьор Ал Пачино смята, че Тимъти Шаламе е идеалният избор да играе по-млада версия на персонажа му в евентуално продължение на криминалната драма "Жега", съобщи Контактмюзик, информира БТА.

Актьорът ветеран се превъплъщава в ролята на обсебващия полицай лейтенант Винсънт Хана, който издирва главния престъпник Нийл Макколи (Робърт Де Ниро) и неговата банда в трилъра на сценариста и режисьора Майкъл Ман.

Ман е написал роман, чието действие се развива преди и след събитията в трилъра от 1995 г.

Според 82-годишния Пачино младият му колега Шаламе ("Призови ме с твоето име", "Дюн") би бил идеален за главната роля, ако продължението бъде филмирано.

Запитан кого би искал да види в образа на младия Винсънт, Ал Пачино отговаря: "Тимъти Шаламе. Имам предвид, той е чудесен актьор и изглежда страхотно". 

Пачино и Робърт де Ниро, заедно с продуцента Арт Линсън, присъстваха в края на миналата седмица на ретроспективна прожекция на "Жега" в Ню Йорк в рамките на кинофестивала "Трайбека". Майкъл Ман пропусна събитието заради положителен тест за COVID-19. 

Режисьорът направи видеообръщение към гостите преди прожекцията, споделяйки разочарованието си, че не може да бъде с тях. 

Присъстващите получиха копие от "Жега 2" - роман, написан от Майкъл Ман съвместно с Мег Гардинър, който трябва да излезе през август. Ман преди време сподели, че отдавна е възнамерявал да напише продължение на историите от "Жега".