ЦСКА-София ще даде пресконференция във вторник от 14 часа, на която ще огласи подробности за изграждането на нов стадион на мястото на "Българска армия" в "Борисовата градина", съобщи официално клубът. 

Ако се съди по позицията, всичко с държавата, общината и т. н. е изчистено и строителството може да започне. 

"Червените" казват, че са постигнали споразумение с "международния оператор SPORTFIVE за изграждане и управление на новия клубен стадион".

Въпросната компания е международна маркетингова агенция.

ЦСКА-София постигна огромен напредък (а явно и финален резултат, що се отнася до спорове на няколко равнища) по времето на министъра на спорта в оставка Радостин Василев, който съдейства на собственика на клуба Гриша Ганчев да направи нова арена.

Допреди няколко месеца казусите изглеждаха трудно разрешими, дори по думите на един от собствениците Юлиян Инджов.

Ето пълното съобщение на ЦСКА-София:

"Уважаеми представители на медиите,

ЦСКА и международният оператор SPORTFIVE постигнаха споразумение за изграждане и управление на новия клубен стадион.

Събитието ще бъде официално обявено по време на пресконференция, която ще се състои на стадион „Българска армия“ във вторник от 14 ч.

Двете страни ще представят постигнатите резултати от изготвени детайлни проучвания и анализи, свързани с възможностите за изграждане и управление на бъдещото съоръжение, както и представяне на предстоящите дейности и срокове, съпътстващи процесите по проектирането, изграждане и управление на бъдещия стадион."