12 протеста и митинга само за ден са обявени днес "за" и "против" правителството. Организатори са политически партии, неправителствени
организации и граждани. Това показват данните на Столичната община, цитирани от БТВ.

На всичкото отгоре сутринта активисти на ВМРО, водени от Ангел Джамбазки, вече блокираха дома на Кирил Петков.

Демонстрациите са заявени от сутринта и ще продължат през целия ден.

В 8 сутринта започват демонстрациите в подкрепа на правителството пред Народното събрание.

За същия час са обявени и протести срещу кабинета. Те ще се проведат отново около Народното събрание и храм-паметника "Св. Александър Невски".

Акция срещу властта има и в 11 часа, отново на същите локации, както и от 16 часа срещу високите цени на горивата. Иначе демонстрацията се води заявена от движение, наречено "Хан Кубрат".

От 17 часа пък пред парламента започва протестът на партия "Възраждане". От дни се носи в публичното пространство, че - след спонтанния митинг миналата сряда покрай свалянето на шефа на парламента, сега Костадин Костадинов е реагирал с добре организирани групи с автобуси от провинцията.

Час и половина по-късно, отново пред Народното събрание, е шествието в подкрепа на кабинета "Петков".

Към него ще се присъедини и маршът на "Правосъдие за всеки".

Районният кмет на "Средец" Трайчо Трайков пусна във фейсбук и точно описание на заявените протести около НС:

За днес в района на Народното Събрание са съгласувани от СО следните протести:

1. 08.30-22.00 на тротоарното пространство до градинката срещу служебния вход на Народно събрание: "Подкрепа на правителството", Георги Годев, Вера Стаевска

2. 08.30-22.00, на тротоарното пространство до градинката срещу служебния вход на Народно събрание: "срещу смяната на Никола Минчев като председател на Народното събрание на Република България, ПП "Движение Да, България"

3. 10.00-11.30, пл. Народно Събрание, източно от паметника на Цар Освободител: "Грижа за българските общини", сдружение "Толерантност"

4. 11.00-22.00, пл. Народно Събрание, източно от паметника на Цар Освободител: "срещу управлението на кабинета на Кирил Петков и за разпускане на 47-то Народно събрание", Тодор Стоянов

5. 11.30-13.00, пл Народно Събрание, западно от паметника на Цар Освободител: във връзка с икономическото развитие в България и позицията за РМС, национално движение "Хан Кубрат"

6. 12.00-16.30, пл. Народно Събрание, западно от паметника на Цар Освободител: "Не предавай Македония", ПП ВМРО

7. 18.00-22.00, пл. Народно Събрание, западно от паметника на Цар Освободител: с искане за оставка на правителството, Христина Коемджиева

Разрешено е и поднасяне на цветя на т.нар. монумент "Паметник на съветската армия" в 21 ч.