Депутатът от Държавната дума от Забайкалския край Андрей Гурульов предложи да се създаде федерално министерство на информацията и пропагандата. Той съобщи това на 3 ноември по време на пресконференция в Чита, предаде ZabNews.

„Вече се адаптирахме към нея (информационната война). Научихме се да различаваме кое е бяло и кое - черно. Научихме се да различаваме къде е фалшификатът и къде - истината. Научихме се да не вярваме на първичната информация, да проверяваме отново. Казват, че губим информационната война. Според мене основният проблем е липсата на единен контролен център по тази тема“, е казал Гурульов, депутат от президентската партия "Единна Русия", цитиран от интернет изданието.

Той е отбелязал, че ако в руското правителство бъде създадено отделно специализирано министерство, то може да се занимава с информационна конфронтация и да опровергава фалшификати.

„Трябва да работим със същите средства, с които те работят с нас“, е добавил Гурульов.

Той е известен с екстравагантната си реторика. По-рано беше заявявал, че Русия трябва да превърне Великобритания в марсианска пустиня, тъй като НАТО нямало да реагира и че американците харесват украинците, защото ги смятат за "бели негри".