Георги Георгиев, един от отцепниците от "Има такъв народ" (ИТН), се е подложил на детектор на лъжата, за да докаже, че не е напуснал Станислав (Слави) Трифонов срещу облаги.

Това обяви самият Георгиев на брифинг в парламента малко преди очакваното гласуване на вота на недоверие срещу правителството.

Детекторът показал отрицателен отговор на два въпроса: дали е получил пари и дали е получил обещания за назначения.

Останалите петима отцепници от групата не са се подлагали на детектор, стана ясно още днес.

Георгиев не посочи коя е лабораторията, била частна.

Но пък призова заместникът на Трифонов в партията и председател на парламентарната група на ИТН Тошко Йорданов също да се подложи на такава процедура. 

Любопитното е, че паралелно с брифинга журналистите получиха по пощите си прессъобщение от... "Продължаваме промяната" с данните от изследването.

"Прилагаме проведения полиграфски тест на независимия народен представител Георги Георгиев. С него той иска да покаже, че за разлика от твърденията на представители на "Има такъв народ", не са му предлагани (и не е взел) пари и пост, за да напусне доскорошната си партия и да стане независим депутат. Неговото изследване е публично и той иска с него да защити своето име и чест.

"Не е установена значима психофизиологична реактивност от страна на изследваното лице на релевантните въпроси в теста", пишат от ПП.

И допълват:

"Г-н Георгиев предлага всички депутати от "Има такъв народ" да се подложат на такъв тест, за да стане ясно дали са останали в "Има такъв народ", защото следват собствената си воля, или им е оказван натиск".