Втора съдебна инстанция потвърди, че Васил Михайлов - син на пернишкия зам.-окръжен прокурор Бисер Михайлов, трябва да остане за постоянно в ареста.

Случаят нашумя, след като 18-годишният младеж преби поредната си жертва - 61-годишен бивш футболист на "Миньор", настоящ шеф на клуб. 

Оттогава се оказа, че той серийно издевателства в града и дори снима с телефон и публикува в социалните мрежи "подвизите" си, но това обикновено не носи правни последици за него.

Михайлов-младши експресно бе задържан и обвинен за два случая на телесна повреда, включително и една закана за убийство на жена.

Един от случаите пък е как тийнейджърът пребива млад полицай, докато го снимат. Преди дни МВР съобщи, че ще проверява защо техният служител - бит по унизителен начин от магистратския син, не се е ожалил.

Пернишките магистрати обаче си правят отводи и затова разследванията срещу синковеца бяха преместени първо във Върховна касационна прокуратура (която си мълча дълго време) и в крайна сметка стигнаха до Софийска районна прокуратура и са в същия съд.

Именно СРС преди дни наложи също мярка "задържане под стража" на Михайлов.

Днес като втора инстанция СГС приема, че въпреки чистото му съдебно, трябва да се наложи най-тежката мярка за неотклонение, "защото единствено тя може в пълна степен да гарантира обществената сигурност".

"От събраните по делото материали може да се заключи, че този случай не е инцидентно деяние, а самоволните действия на насилие са били постоянни", мотивираха се магистратите.

Младежът каза пред съда, че се е защитавал и че винаги, когато се е бил - е бил провокиран.

Ето и цялото съощение на СГС:

Васил Михайлов, обвинен за причиняване на телесна повреда и закана с убийство в Перник, остава с мярка „задържане под стража“, потвърди въззивен състав на СГС. Съдът посочи, че и по двете обвинения може да се направи извод за авторство на престъплението.

Въпреки че не е осъждан, и няма данни за опасност от укриване, по отношение на обвиняемия трябва да се вземе най-тежката мярка за неотклонение, защото единствено тя може в пълна степен да гарантира обществената сигурност. От събраните по делото материали може да се заключи, че този случай не е инцидентно деяние, а самоволните действия на насилие са били постоянни, мотивираха се магистратите.

„Защитавах се, няма хулигански подпубди, винаги когато съм се бил, съм бил провокиран“, каза пред съда Михайлов.

Определението е окончателно и не подлежи на жалба и протест.