Звездата на ЦСКА-София Жорди Кайседо е в неизвестност и клубът го издирва, след като преди дни е получил виза и самолетен билет за Австрия, където тимът е на лагер. 

Това заявяват "червените" в декларация. Те опровергават информациите, тиражирани от български медии по-рано днес, че еквадорецът е пред преминаване в мексиканския "Тигрес" - двата клуба се били споразумели.

Позицията на ЦСКА-София по случая гласи следното:

Във връзка със зачестилите непотвърдени данни за бъдещето на нападателя на ЦСКА Жорди Кайседо, бихме искали да внесем официална яснота по казуса.

1. В ЦСКА не е постъпвала оферта или запитване за закупуването на нападателя от мексиканския Тигрес. Такъв трансфер никога не е бил на масата.

2. Към момента нямаме информация за това къде се намира футболистът. Кайседо получи виза и билет за Австрия, където днес трябваше да се присъедини към лагера на съотборниците си. Впоследствие разбрахме, че нападателят изобщо не се е качил на самолета. Веднага беше потърсен и в дома му, но и там не беше открит. В момента продължаваме да нямаме връзка с играча.

3. Това е поредният случай, в който Кайседо и мениджърът му постъпват некоректно към ЦСКА. След като нарушиха конфиденциалността на договора, не дадоха коректна информация за причината за забавянето на играча при прибирането му в София и сега, най-грубо казано, просто изчезнаха без обяснение, сме длъжни да търсим правата си по законов ред.

Желанието на клуба беше да запази голмайстора си за предстоящия сезон и да не позволи гръбнакът на тима да бъде разпродаден, а само подсилен от няколко нови попълнения. Непрофесионалното отношение на Кайседо към работата му ни поставя в непредвидена ситуация, от която вече търсим спешни и правилни мерки да излезем.

В изминалите седмици след края на сезона мениджърът на Кайседо даде да се разбере, че "деветката" иска да заиграе другаде. Той няколко пъти заяви, че националът на Еквадор желае да приеме ново предизвикателство.

Твърдеше се, че към него интерес има от "Бешикташ", като двата клуба се разбрали за цената, завъртя се и трансферна сума в порядъка на 4 милиона евро. Поне с днешна дата, това се оказа невярно.

Кайседо беше във ваканция, която продължи малко по-дълго заради края на световните квалификации. Преди дни стана ясно, че футболистът е "изпуснал" самолет за Европа.