"Левски" удължи серията си без победа вече на шест мача - последният двубой, в който взе трите точки бе 8 октомври. Днес "сините" се провалиха и срещу последния в Първа лига, новакът "Спартак" (Варна) - 2:2 край морето.

Те повеждаха на два пъти с голове на Филип Кръстев, но домакините изравняваха. 

"Левски" е на седмо място с 29 точки, колкото имат също "Славия" и "Черно море". По-рано днес "белите" биха другия варненски тим с 1:0 на своя стадион. "Спартак" е последен с 8 точки.

Двубоят на стадиона на "соколите" в морската ни столица започна интересно - с атаки и към двете врати. В 25-ата минута гостите откриха резултата. Хосе Кордоба намери Филип Кръстев, който навлезе в наказателното поле, премина през няколко играчи на домакините и с хубав удар от десетина метра вкара за 1:0.

В 42-та минута домакините можеха да изравнят. Здравко Димитров напредна отляво и върна топката към Божидар Васев, който стреля от границата на наказателното поле, но топката премина встрани от вратата. В 45-та минута отново Здравко Димитров, бивш футболист на "сините" (този път в жълто) проби отляво и пусна пас към Мехмед Сабри, който обаче стреля слабо и вратарят Пламен Андреев улови топката.

В 48-та минута домакините изравниха резултата след страхотен удар на Ивайло Климентов от 20-ина метра, при който топката се отби в напречната греда и тупна зад голлинията.

Само три минути по-късно обаче "Левски" отново поведе в резултата. След центриране на Уелтън в наказателното поле, топката попадна в Роналдо, той я върна към Филип Кръстев - 2:1 за столичани.

В 66-ата минута "играчът на мача" Здравко Димитров центрира от свободен удар в пеналта на "Левски", Пламен Димов засече неспасяемо топката с глава и изравни за крайното 2:2.

В 83-тата минута вратарят на домакините Иван Дичевски показа страхотен рефлекс и успя да избие топката след опасен удар с глава на Келиан ван Дер Каап. В ситуацията "Левски" пропусна да поведе за трети път повече от веднъж.

В самия край "Спартак" също можеше да реализира, но не сполучи.

"Локомотив" (София) развали 100-процентовия домакински актив на ЦСКА-София

ЦСКА-София и "Локомотив" (София) направиха 0:0 в столичното дерби от кръга. Така безпогрешната серия на "червените" на ст. "Българска армия" този сезон приключи. Те остават начело с 41 т., но "Лудогорец" е с три двубоя по-малко, като утре (понеделник) гостува на "Локомотив" (Пловдив).

ЦСКА-София удари две греди, но не създаде много чисти голови ситуации. С добре организирана игра пък Локо обърка сметките на още един кандидат за титлата.