Протегнатата ръка от страна на ГЕРБ за съставяне на правителство е толкова протегната, колкото и един шамар. Това каза Даниел Лорер ("Продължаваме промяната") пред бТВ. Така той коментира утрешната среща между двете формации, която ще бъде открита и ще се проведе в парламента.

Лорер обясни, че няма да има разговори за съставяне на правителство с ГЕРБ по време на срещата.

"Ние имаме само едно ясно изискване - каквото се говори, да се говори открито", каза Лорер.

И допълни, че мнението на "Продължаваме промяната" е, че коалиция с ГЕРБ не може да се сформира, което означава управление на малцинството в настоящия парлмент.

"Възможно е и е най-добре различните представители на партиите също да изразят мнение по въпроса. Подкрепа за ГЕРБ с първия мандат е изключена по дефиниция", заяви Лорер. 

Според него "Продължаваме промяната" е поставила едно добро начало в политиката - от самата партия да се чуват различни гласове какво да се направи в даден подход. Лорер обаче не смята, че коалиция с ГЕРБ ще се дискутира и ще бъде приета от когото и да било.

Даниел Лорер изтъкна, че Бойко Борисов се опитва да плаши с твърденията за президентската република, а може би и на него му е интересна тази идея - той да е президент на въпросната президентска република един ден.

"Продължаваме промяната" подкрепя модернизацията на армията, "защото сме безобразно закъснели, а старите руски доспехи трябва да бъдат подменени".

"Модерни самолети в България сме виждали само във филмите с Том Круз. За съжаление предплатихме първите самолети, преди да ги видим.  Тези самолети бяха договорени по недобър начин. Нашият въпрос е може ли да се договори по-добро разплащане за вторите самолети", каза още Лорер.