България допусна очаквано поражение в последния си мач от Лигата на нациите по волейбол за мъже в София - 0:3 (21:25, 19:25, 22:25) срещу Бразилия и остана на 15-о място в класирането.

Така равносметката след първите два кръга е една победа и седем загуби, а в "Арена Армеец" - 1 към 3. Неуспехите срещу силните тимове на САЩ и Бразилия са в реда на нещата, но заболя от поражението срещу Австралия с 2:3. Това е прекият съперник за оставане в елита на Лигата.

Новият селекционер Николай Желязков обиграва млад отбор и личи, че ще му трябва време. Единствената победа бе записана срещу Иран.

В големи периоди от първата част играта вървеше точка за точка, но в края "селесао" поведе с 23:20, за да приключи при 25:21.

След средата на втория гейм гостите отново бяха по-съсредоточени и си осигуриха аванс от 14:11, който се оказа достатъчен за крайното 25:19. Включването на Аспарух Аспарухов от резервната скамейка даде импулс за българите, но те не успяха да се противопоставят успешно на по-опитния си противник.

В третата част бразилците дръпнаха с 14:10 след силни изяви в атака, за да победят с 3:0 след 25:22 и нападение през центъра на Флавио Резенде.

Най-резултатен за България стана Мартин Атанасов с 12 точки, докато Аспарух Аспарухов добави още 9 точки. За гостите се отличи Йоанди Леал с 12 точки.

Следващият турнир от Лигата на нациите с участието на българския отбор е през юли в полския град Гданск.