Сериозен проблем на градския транспорт, особено преди зимния сезон, е липсата на спирки с навеси. Това е установил председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев след срещи с граждани от различни квартали, и е взел мерки за увеличаването им с 10%, обяви самият Георгиев във фейсбук профила си.

По конкретни сигнали са избрани местата, където ще бъдат посочени новите предпазни съоръжения.

"След консултации и обследване на районните администрации, увеличихме техния брой с още 35. Така общо 100 нови спирконавеси ще бъдат поставени във всички 24 столични района", допълва Георгиев.

Според него това ще е поредна стъпка за привличане на повече пътници в градския транспорт, с което се гарантира намален трафик и по-чист въздух.

"В момента има различни видове спирки в цяла София, до един месец очаквам главният архитект на София Здравко Здравков да внесе в СОС единен стандарт за това как трябва да изглеждат те в целия град - нови, модерни и удобни", посочва още Ггеоргиев.

Председателят на СОС добавя, че се надява на подкрепа за идеята от всичките си колеги в Съвета на предстоящото му заседание.