Нападателят на Сенегал и "Байерн" (Мюнхен) Садио Мане ще пропусне Световното първенство в Катар, тъй като има възпаление на сухожилието, съобщи френският в. "Екип".

Мане, който наскоро завърши втори в класацията за "Златната топка" след французина Карим Бензема, получи травма при успеха на неговия "Байерн" с 6:1 над "Вердер" (Бремен). Бившият играч на "Ливърпул" бе изваден от игра още в 20-ата минута.

След срещата от щаба на баварците заявиха, че контузията на Мане не е сериозна и той ще играе в Катар, но според "Екип" реалната ситуация е точно обратната. От френското издание твърдят, че сенегалецът ще трябва да почива няколко седмици и няма как да участва на Мондиала, който стартира на 20 ноември.

От "Байерн" все още не са дали официална информация как са преминали днешните прегледи на играча.

Сенегал е в група "А" заедно с домакините от Катар, Еквадор и Нидерландия. Първият мач на "лъвовете от Теранга" е на 21 ноември с Нидерландия.

Почти няма голям отбор, който не е дал жертва до момента, като се почне от Пол Погба и Нголо Канте, които ще липсват за световния първенец Франция. С травма е и Лео Меси, което хвърли Аржентина в притеснение.

Гарет Саутгейт пък има пробойни в защитата на Англия.