Режисьорът Уди Алън, който изпадна в немилост в Холивуд, когато осиновената му дъщеря Дилън го обвини в сексуално посегателство, обяви, че ще снима нов филм в Париж тази есен и той може да е последният в кариерата му, съобщиха световните информационни агенции, информира БТА.

Уди Алън, който е на 86 години, даде интервю на актьора Алек Болдуин за кариерата си и новата си книга "Нулева гравитация" - сборник с хумористични есета.

"Голяма част от тръпката изчезнала", каза Алън за филмовото изкуство.

"Когато правех филм преди, той излизаше в киносалоните в цялата страна. Сега, когато направиш филм, остава няколко седмици в киносалоните, може би шест или четири седмици, а след това отива направо на стрийминг,  това не ми харесва толкова", обясни той.

Уди Алън не даде подробности за предстоящия си филм, който ще бъде 50-ият в кариерата му.

Четирикратният носител на "Оскар", режисирал "Ани Хол" и други комедии, многократно е отричал обвинението, че е посягал на осиновената си дъщеря Дилън Фароу през 1992 г.

Много знаменитости и ръководители в Холивуд се дистанцираха от Уди Алън, след като движението #Аз също стана глобално през 2017 г. и привлече внимание към сексуалните посегателства.

Телевизия HBO дори посвети поредица на скандала с Уди Алън - "Алън срещу Фароу" от 2021 г.

Болдуин, който се е снимал в три от филмите на Уди Алън, не повдигна темата по време на интервюто, което беше предавано на живо на страницата на Болдуин в Инстаграм.

Снимките на последния филм на Алек Болдуин - "Rust ", бяха спрени, заради трагедия. Пистолетът, който Болдуин държеше, изстреля боен патрон и загина операторката Халина Хъчинс. Актьорът, който е и сред продуцентите на филма,  заяви, че не е стрелял с оръжието и е съкрушен от инцидента, но срещу него и създателите на  "Rust " бяха заведени съдебни дела.