Полицейски служител е бил намушкан до смърт вчера вечерта в Скарбек, в северната част на Брюксел, а друг е бил ранен, съобщиха белгийски медии, цитирани от Ройтерс.

Двама белгийски съдебни служители заявиха, че се предполага, че нападението е свързано с тероризъм, съобщи Асошиейтед прес. Заподозреният е бил прострелян и откаран в болница.

Ерик Ван дер Сипт от федералната прокуратура заяви пред АП, че след намушкването с нож заподозреният е бил ранен от други полицаи.

Ван дер Сипт добави, че следователите подозират, че нападението е  с "терористичен контекст". Прокуратурата заяви пред АП, че е поела случая, защото има "подозрение за терористична атака". 

"Един от нашите патрули беше нападнат от мъж, въоръжен с нож'', заявиха от полицията, цитирани от вестник "Льо Соар".

След това двамата полицейски служители са повикали подкрепление. Полицай от друг патрул използва огнестрелното си оръжие, за да неутрализира нападателя.

"Двамата ранени детективи и нападателят бяха откарани в болница'', допълниха от полицията. "Льо Соар" съобщи, че единият от полицаите, който е бил намушкан с нож във врата, е починал от раните си.

Според белгийските медии нападателят е крещял "Аллаху акбар" по време на нападението.

"Льо Соар"  съобщи, че нападателят е отправил по-рано през вчерашния ден заплахи към полицейско управление, преди да бъде отведен за психиатрична оценка.

"Нашите полицейски служители рискуват живота си всеки ден, за да гарантират безопасността на нашите граждани. Днешната драма демонстрира това още веднъж", написа в Туитър белгийският премиер Александер де Кро.

БТА