За нови успехи на българската тарикатска мисъл съобщава полският сайт nadmorski24.pl.

Млад нашенец е отнесъл глоба от властите в страната, след като навлязъл с "Мерцедес"-а си в популярен плаж в северната част на страната. От видеото се вижда, че става въпрос за огромна лимузина от S-класа.

Колата била забелязана около 10 часа вчера сутринта на плажа в Дебки, село на около 7 км от Кракова и на около 60 км северозападно от регионалната столица Гданск, съобщава БНР.

22-годишният водач се опитал да излезе, но само вкопал над 2-тонното возило в пясъците и повече не помръднал.

На помощ се отзовал багер, който издърпал скъпата германска лимузина.

Но и полицията се отзовала и глобила българина.

Говорителят на полицията в Пук Лукаш Бжежински е категоричен, че полските закони забраняват движението на коли по плажната ивица. Предвидената в закона глоба може да достигне до 5000 злоти или около 2100 лева.

Малко след като "Мерцедес"-ът бил изтеглен, 22-годишният шофьор сам се явил в полицейското управление в Кракова, като на място платил наложената му глоба от 500 злоти (еквивалент на 200 лв, . б.р.), допълва медията.

Преди няколко години нашенци с джип BMW X5 със смолянска регистрация станаха за смях в Гърция, след като се окопаха на плажа - нежелаейки да оставят колата само 20-ина метра на означения и напълно безплатен паркинг.