Канадското KiSS Radio, базирано в третия по големина град Ванкувър, върти нонстоп вече десетки часове смазващото парче на Rage Against the Machine - Killing in the Name. Това се случва от ранните часове на сряда и към момента на писане на този материал ситуацията е без промяна, съобщи Zrockradio.bg.

Ената верси е, че става дума за форма на протест след уволнението на най-важните лица в ефира на радиото - водещите на сутрешния и следобедния блок – Кевин Лим и Соня Сиду.

На всичко отгоре представители на радиостанцията на този етап отказват всякакъв коментар. Сякаш единственият коментар идва от текста на песента:

“F…k you, I won’t do what you tell me…” (Да го д…ш, няма да правя това, което ми казваш).

На няколко пъти от сряда сутринта насам други водещи в радиото са паузирали закратко песента (уж), за да приемат поръчки от слушателите си за различни песни в ефира. Един човек е поискал коренно различно парче, но искането му е игнорирано и веднага след това Зак де ла Роха е продължил да крещи гневно в ефир.

Друг слушател пък се е обадил и е пожелал да чуе точно тази песен. Водещият е отвърнал: “Продължавайте да ни слушате, не знаем кога ще можем да я пуснем, но все някога ще я пуснем“.

И следва отново часове Rage и Killing in the Name…

Според българското рок радио KiSS Radio в момента ефективно прилага в ефир т.нар “stunting” (от англ. “каскада“ или “сензационна новина”). Терминът се използва, когато различен жанр музика се пуска в продължителен период от време, преди форматът на дадена радиостанция да бъде коренно променен.

Повече информация за създалия се хаос се очаква по-късно днес. Иначе оригиналният формат на KiSS Radio e поп и софт рок.

А ако случайно не помните песента... МОЛЯЯЯ?!? Та, ако сте от тези, които нямат представа коя е тази песен - ето я:

Иначе мини-Rage маратонът на KiSS Radio идва в много подходящ момент за групата. Остават само няколко дни до така чаканото реюниън турне на бандата.

То е озаглавено Public Service Announcement Tour и стартира на 9 юли от Ийст Трой, щата Уисконсин и ще продължи до средата на 2023 година.

Rage Against the Machine ще свирят и във Ванкувър на 11 март 2023 г. Ами ако KiSS Radio продължава да върти песента им дотогава?!