Четиринадесетгодишно момче е в тежко състояние в реанимацията на казанлъшката болница, след като кола го помете на улица в село Бузовград. Тежкият инцидент в станал в петък на здрачаване, съобщава Нова тв.

Водачът на автомобила е избягал от местопроизшествието. По свидетелски показания две момчета от селото са били връхлетени от автомобила, но второто не е пострадало тежко.

По-късно БТА съобщи, цитирайки местната полиция, че инцидентът е станал вчера около 17:30 между неустановена марка лек автомобил и велосипед, престояващ на банкета, чийто водач е било пострадалото момче. 

Според свидетели колата се е движела с висока скорост и след като е блъснала хлапето, което е било на банкета, то е отхвръкнало на метри от мястото. Шофьорът нито е намалил, нито е слязъл да погледне.

Велосипедистът е откаран в болнично заведение в тежко състояние, а водачът на автомобила е напуснал местопроизшествието и се е укрил.

В резултат на незабавни оперативно-издирвателни действия на полицейските служители са установени водача - 57-годишен мъж, както и лекият автомобил, посочват от дирекцията.

Това е станало в рамките на 4 часа, като той особено "умно" си е бил вкъщи, а колата е била отпред

Мъжът е тестван с технически средства за употреба на алкохол и наркотични вещества, отчетен е резултат над 1,2 промила и наличие на наркотично вещество. На брифинг на разследващите стана ясно, че е дал полева положителна проба за метамфетамин.

В Районното управление в Казанлък е образувано досъдебно производство, а шофьорът е задържан за срок до 24 часа.